Alle behandelingen met uitzondering van tussenbehandelingen zijn inclusief: 
 • Nagels knippen. 
 • Oren uitplukken en/of reinigen. 
 • Wassen en fohnen.
Knippen/effileren/scheren. 
Deze techniek wordt toegepast bij honden met lange doorgroeiende vachten. Zoals de Labradoodle, Shih-Tzu, Maltezer of kruisingen hiervan. Tijdens deze techniek wordt er door middel een tondeuse of schaar uw hond in het gewenste model gebracht.
 
Plukken.
Deze techniek wordt toegepast bij honden met een ruwe vacht. Denk hierbij aan veel Terriers of Teckels. 
Deze honden hebben een vacht die absoluut niet geknipt of geschoren mag worden. Gebeurt dit wel dan krijgt de hond een pluizige doffe vacht die snel klit ervoor terug. De vacht kan nadat het meerdere keren geschoren of geknipt is, niet meer geplukt worden. 
 
Er zijn uitzonderingen voor het scheren van een hond met een plukvacht. Wanneer een hond door ouderdom of ziekte etc. niet goed geplukt meer kan worden, kan het zijn dat er omwille van de toestand van de hond, gekozen wordt om de hond toch te scheren. Dit uiteraard altijd in overleg met u. 
 
Tijdens deze behandeling wordt de bovenste laag, de rijpe vacht, met de hand vanuit de wortel eruit getrokken. Wanneer deze vacht goed rijp is, zal dit de hond geen pijn doen. De vacht is namelijk dood en zit los in het haarzakje. Je kunt een rijpe vacht herkennen wanneer uw hond ineens flink gaat verharen. Alvorens er met deze behandeling gestart wordt, zal er eerst goed gecontroleerd worden of de vacht rijp genoeg is. Pups zijn over het algemeen voor het eerst plukrijp op een leeftijd tussen de 6 en de 9 maanden. En zal vanaf die tijd 2x per jaar geplukt moeten worden. 
 
Strippen.
Strippen is een vergelijkbare techniek als plukken. Alleen hier wordt de bovenste laag die bij plukken in een keer volledig verwijderd wordt, in meerdere lagen verdeeld en gedeeltelijk geplukt. Het resultaat hiervan is dat uw hond het gehele jaar zijn langere lengte blijft houden en niet in een keer 'kaal' is. Deze techniek is minder onderhoudsvriendelijk en uw hond zal om de 3 maanden langs moeten komen om dit model mooi en bijgewerkt te houden. 
 
Ontwollen. 
Ontwollen is een geschikte techniek voor o.a. Golden Retrievers, Border Collies, Labradors, Berner Sennens etc. 
Deze techniek kunnen we toepassen in de ruiperiode, deze periode vindt normaal gesproken bij honden met een gezonde vacht, 2 keer per jaar plaats. In het voorjaar en het najaar. De techniek houdt in dat de hond wordt gewassen en op een speciale manier wordt drooggeblazen, waardoor de loszittende onderwol uit de vacht geblazen wordt.
 
Een juiste vachtverzorging met het juiste materiaal is heel belangrijk om deze techniek te laten slagen. Kam uw hond alleen op plaatsen waar klitten ontstaan. De oksels, staart, achter de oren en zijn broek, hiermee worden de langere haren vanaf de billen tot een groot deel van de achterpoten bedoeld. Wanneer u uw hond blijft borstelen op delen als zijn rug vanwege het haarverlies, zal dit het verharen alleen maar verergeren en zal de hond op den duur het gehele jaar door blijven verharen. Gebruik voor het kammen van de klitgevoelige delen een houten kam met lange ijzeren pinnen die een stuk uit elkaar staan. Vraag in de salon voor meer informatie. 
 
Tussenbehandeling
 Heeft u een hond met een lange lengte en wilt u deze graag behouden maar wel dat uw hond er goed verzorgd uit ziet? 
Dit kan! U kunt deze behandeling volledig zelf samenstellen en alle combinaties zijn mogelijk. U kunt kiezen uit: 
 • Wassen en fohnen. 
 • Nagels knippen. 
 • Ogen vrijknippen. 
 • Rondom de anus vrij knippen. 
 • Uitborstelen. 
 • Voetjes bijknippen. 
 • Oren uitplukken. 
 • Liezen en oksels bijwerken. 
Uw eigen hond wassen?
Ook dit is uiteraard mogelijk! U mag gebruik maken van onze shampoo's en fohn en u krijgt advies over wat de beste techniek is om uw hond te wassen. Niet alleen is uw hond schoon en bent u weer wat wijzer, indien uw hond niet zo'n moeite heeft met badderen is uw hond zelf wassen is ook erg bevordelijk voor de band tussen u en uw hond! 
Vragen?  
Indien u nog vragen heeft betreft welke techniek bij uw hond past of heeft u hulp nodig bij de juiste vachtverzorging voor uw hond of juiste materialen. Of misschien hoe u het beste moet kammen. Of overige vragen. Neem gerust contact op. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor u en uw hond.