Soorten behandelingen 
 
Plukken: 
Honden met een plukvacht hebben een zachte, wollige ondervacht en een stugge bovenvacht van draadachtige dekharen. Deze dekharen gaan dood. Op het moment dat de haren dood zijn zult u merken dat u de haren er heel gemakkelijk en pijnloos met de hand uit kunt trekken. Als dit het geval is, is de vacht plukrijp! Tijdens de plukbehandeling wordt de bovenvacht volledig met de hand of met een trimmes geplukt zodat alleen de ondervacht overblijft. Uiteraard pluk ik uw hond alleen wanneer de vacht volledig plukrijp is! Een hond met een plukvacht is rond de leeftijd van 6 maanden ongeveer plukrijp en moet vanaf dan 2x per jaar geplukt worden. Let op! Dit kan verschillen per hond.
 
Strippen:
U kunt er ook voor kiezen uw hond te laten strippen. Dit houdt in dat de helft van de bovenvacht gestript wordt waardoor er dus een gedeelte van de bovenvacht blijft staan zodat uw hond niet meteen van lang naar heel kort gaat maar nog even zijn vollere vacht behoudt, en er tegelijkertijd wel verzorgd uitziet. Na ongeveer 3 maanden komt u dan terug en dan wordt de andere helft van de bovenvacht gestript. De ondervacht heeft nu de tijd gehad om te groeien waardoor uw hond niet ''kaal'' oogt. Let op! Niet iedere vacht is geschikt als stripvacht. Als u deze methode wilt voor uw hond, bekijk ik, als u met uw hond komt, of dit haalbaar is of niet. 
 
Knippen:
Uw hond wordt in model gebracht door het gebruik van een professionele rechte trimschaar. 
 
Effileren:
De letterlijke betekenis van effileren is ''uitdunnen'' Er wordt gebruik gemaakt van een effileerschaar, dit is een schaar met vertanding aan een of beide bladen. Hierdoor wordt er niet een hele lijn geknipt maar alleen de gedeeltes waar de bladen van de schaar elkaar raken. Dit geeft de mogelijkheid de vacht te kunnen inkorten en zo tegelijkertijd een meer natuurlijke look te creëren. In tegenstelling tot een rechte schaar. 
 
Scheren:
De vacht wordt ingekort d.m.v. een tondeuse. Ik beschik over scheerkoppen in verschillende lengtes om zo, in overleg met u, de vacht in de gewenste lengte te scheren. Tijdens het scheren wordt er ook altijd gebruik gemaakt van een rechte schaar of een effileerschaar om zo een mooie, strakke afwerking te krijgen. 
 
Kammen en borstelen:
Het lijkt zo gemakkelijk, je hond borstelen. Maar niets is minder waar! Vaak worden honden te oppervlakkig geborsteld waardoor de hond er op het eerste oog verzorgd uitziet maar als je verder kijkt zie je dat de ondervacht aan het vervilten is. Met als gevolg dat je hond niet lekker in zijn vel zit of dat ik genoodzaakt ben de hond helemaal kort te scheren. 
Een hond goed borstelen zit hem in de techniek en natuurlijk de juiste materialen. Je gaat laagje voor laagje werken, beginnend met de haren die het dichtst op de huid liggen en zo naar boven werken. Maar deze techniek vereist oefening, geduld en tijd! Niet iedereen heeft dit en dat is geen probleem meer! Ik doe dit graag voor u! 
 
Wilt u toch graag deze techniek onder de knie krijgen en weten wat voor materialen ik gebruik?
Ook hier help ik u graag bij! Ga even naar de pagina: Borsteltraining 
 
Wassen en föhnen:
Als u kiest voor een complete behandeling wordt u hond altijd gewassen. Dit omdat de hond zonder wassen heel moeilijk te knippen is. Ik ben voorstander van het gebruik van een natuurlijke shampoo welke het liefst neutraal ruikt. Ik ben geen fan van ''bubblegum'' geuren. Ook hondenparfums zul je bij mij in de salon niet vinden! 
 
U kunt er ook voor kiezen om uw hond zelf te komen wassen. Dit is een aanrader omdat dit de band tussen uw hond en u versterkt!
Ik heb een hydraulisch bad dat op gewenste hoogte ingesteld kan worden. Denk aan uw rug! Dit bad kan helemaal omlaag zodat de hond er zelf in kan stappen. Ook kunt u de hond vastzetten in het bad. Dit raad ik ook ten zeerste aan! Veiligheid voorop!
 
U mag uiteraard gebruik maken van mijn shampoo en de föhn. Maar u mag natuurlijk ook uw eigen shampoo meenemen als u dat wilt. 
 
Nagels knippen:
Dit wordt bij een complete behandeling altijd gedaan maar heeft uw hond snelgroeiende nagels dan kunt u tussendoor altijd even binnen lopen. Afspraak is niet nodig. Voor de vaste klanten is dit natuurlijk gratis!