Voor het eerst naar de trimsalon! Spannend... 
 
Een trimbezoek is voor de meeste honden een stressvolle situatie. 
Maar waarom? Dit komt omdat een trimster vele handelingen moet uitvoeren die in de hondenwereld als dominant worden ervaren. 
Denk aan pootje oppakken, over de hond heen buigen, de hond optillen etc. Helaas zijn deze handelingen noodzakelijk om de hond te kunnen trimmen! 
 
Ik volg een opleiding tot kynologisch gedragstherapeute. Dit doe ik in België bij de Toscanzahoeve. 
Deze opleiding stelt mij in staat het gedrag van uw hond te kunnen beoordelen, op een professionele manier, kijkende naar lichaamstaal. Ook weet ik hoe dat honden in hun eigen taal met elkaar spreken. Wist u dat honden elkaar constant signalen sturen d.m.v. lichaamstaal?
 
Als u met uw hond bij mij een bezoek brengt zal ik de hond in eerste instantie negeren en met u in gesprek gaan. Ondertussen kan ik dan alvast d.m.v. kijken naar het gedrag beoordelen hoe uw hond in elkaar zit. Is hij onzeker? Is hij juist dominant?
Maar dit doe ik uiteraard ook zodat de hond zich even kan oriënteren waar hij is. Even rondsnuffelen, even rondlopen. 
Uiteindelijk gaat u naar huis. Ik heb niet graag dat baasjes tijdens de trimbehandeling erbij zijn. Dit omdat de hond dan steun gaat zoeken bij u en ook uw spanning oppikt, wat een gevaarlijke situatie kan veroorzaken. En veiligheid staat voorop! Als u weg bent, ga ik mij richten tot de hond. Ik ga de hond eerst gerust stellen alvorens met hem te gaan werken. Als ik merk dat de hond rustig is ga ik beginnen met de trimbehandeling. Zo hoop ik een bezoek aan de trimsalon voor de hond, en automatisch ook voor u, een minder stressvolle situatie te maken! 
 
Ik hoop zo in de toekomst ook honden met een trauma voor het trimmen, of extreme angst/agressie, te kunnen helpen! 
 
Waar moet u aan denken als u een bezoek brengt? 
  • Laat uw hond van te voren thuis uit! Er is rondom de trimsalon helaas niet veel gelegenheid om uw hond uit te laten. Mocht het zo zijn dat het toch gebeurt, geef het even door, ik beschik natuurlijk over poepzakjes. 
  • Zorg dat uw hond klitvrij is, dit bespaart uw hond een hoop stress, mij een hoop tijd en u een hoop geld! 
  • Zorg dat uw hond aangelijnd binnenkomt! 
  • Geef uw hond geen eten vlak voor het bezoek aan de trimsalon, door de spanning kan het zijn dat uw hond dit weer allemaal uitspuugt.
  • Geef voor het bezoek aan of uw hond vlooien heeft, loops is of een besmettelijke aandoening heeft, zodat ik hiermee rekening kan houden.