Puppy uurtje
Voor pups is het belangrijk om op jonge leeftijd te wennen aan de geuren en de apparatuur in de salon. Wanneer ze hier op jonge leeftijd al kennis mee maken en hier een goede ervaring aan overhouden, wordt het makkelijker, leuker en ontspannender om straks wanneer ze hun volwassen vacht hebben, een trimbehandeling moeten ondergaan. Ook voor je zelf als eigenaar is dit fijn omdat het voor jou ook makkelijker wordt om de hond te kammen wanneer de hond dit gewend is.
 
Om deze reden heb ik een speciaal puppy programma opgesteld wat ik het puppy uurtje noem. Zoals het woord al zegt, kom je met je  puppy langs voor een uurtje kennis maken. Tijdens dit uurtje heeft de pup de kans om de boel eens even te verkennen. Ik laat hem/haar kennis maken met mij, de apparatuur en de sproeier. Heel spannend allemaal en de ene pup is niet zo stoer als de ander dus ook hiervoor geld weer, iedere hond is uniek en dit uurtje wordt aangepast op de hoeveelheid prikkels dat jouw puppy aankan. Verder leg ik jullie als baasjes uit hoe honden leren en hoe jullie d.m.v. training jullie pup thuis kunnen leren dat vachtverzorging niet eng of vervelend hoeft te zijn! 
 
Ook geef ik je advies over de vachtverzorging van jouw pup. Welk materiaal en welke techniek het best toegepast kan gaan worden wanneer hij/zij zijn of haar volwassen vacht heeft. 
 
Borsteltraining
Borstelen! Het is echt wiskunde soms.. Zeker Doodle of Poedel vachten kunnen vaak echt een hele uitdaging zijn om uit de klit te houden. De kunst van het borstelen zit hem vaak in de techniek en het juiste materiaal. Tijdens een borstel training leer ik jou hier alles over.
 
Is het nou zo dat je wel al de juiste materialen hebt en dat je ook wel weet hoe je moet borstelen maar heb je een hond die het erg vervelend vindt? Die niet stil blijft zitten, in de kam wil bijten of misschien wel jou wilt bijten? Ook hier kan ik jou bij helpen zodat borstelen voor jullie beiden een leuke bezigheid gaat worden. 
 
Deze training duurt 60 minuten ongeveer. Let op! Wanneer jouw hond zodanig klitten heeft dat het niet meer haalbaar is om deze uit te borstelen, zeg ik de training af en zullen we een andere afspraak moeten inplannen om jouw hond eerst van zijn klitten te verlossen. Vaak is het dan helaas scheren... Uithuilen en opnieuw beginnen! Helaas ben ik dan wel genoodzaakt om de ingeplande tijd van de borsteltraining in rekening te brengen. Weet je nu niet zeker of je hond nog uit te borstelen is? Neem even vooraf contact met me op, dan beoordeel ik eerst de vacht van jouw hond en plannen we dan een training in. 
 
De kosten van deze borsteltraining bedraagt: € 70,00,- 
 
workshop doodle bijhouden
 
Tijdens de corona- periode werd mijn trimsalon ineens overspoeld met doodles. In allerlei soorten en maten. Labradoodle, goldendoodle, maltipoo, bernedoodle, noem het maar op. En begrijpelijk want ze zijn natuurlijk ook erg leuk! Alleen een groot nadeel bleek de enorme vachtverzorging die deze honden nodig hebben.. En het gebrek aan kennis door eigenaren.. Met als resultaat: Een kaalgeschoren doodle en een lege portemonnee.. Niet fijn! Van hieruit kwam het idee in mij op om een workshop samen te stellen waarin u als eigenaar alles leert over hoe u uw doodle het beste kunt bijhouden. 
 
Wat leert u tijdens deze workshop? 
 • U leert hoe u uw doodle het beste kunt wassen. 
 • U leert alles over het fohnen van uw doodle. Welke waterblazer is geschikt? Hoe leert u het uw doodle aan? Hoe gebruikt u de waterblazer het beste? Etc. 
 • U leert hoe u uw doodle moet kammen en welke materialen het beste passen bij de vacht van uw doodle. 
 • U leert hoe u de pootjes van uw doodle kunt bijknippen. 
 • U leert hoe u de oogjes van uw doodle kunt vrijknippen. 
 • U leert de nagels knippen. 
 • U leert de sanitaire delen van uw doodle bijknippen. 
Deze workshop duurt 2 tot 3 uur. Er is natuurlijk een pauze tussendoor met koffie/thee en wat lekkers en een lekkere snack voor uw hond. Aan het einde van de workshop krijgt u een certificaat van deelname. 
 
De kosten van de workshop bedragen: € 175,00 
Wil jij een kijker meenemen? Dan komt hier € 75,00 bij. Je werkt dan samen op een hond. 
 
Je mag tijdens deze workshop gebruik maken van mijn materialen. Deze zijn aan het einde van de workshop uiteraard ook te koop in de winkel. Ik heb speciale kortingspakketten samengesteld waarin alle materialen zitten die gebruikt zijn tijdens de workshop. 
 
Cursus doodle trimmen
 
Wil jij nog een stapje verder gaan? Ook dat kan! Daarvoor heb ik een speciale doodle trim cursus samengesteld. Tijdens deze cursus leer jij hoe jij d.m.v. van het gebruik van een tondeuse en opzetkammen je zelf je doodle kunt trimmen. De reden dat ik kies voor een cursus met tondeuse i.p.v. een knip cursus is dat ik het gebruik van een tondeuse wat gebruiksvriendelijker vindt. 
 
Let op! Deze cursus is enkel te volgen nadat de workshop doodle bijhouden is gevolgd. Dit omdat voor het trimmen van een doodle het van essentieel belang is dat je weet hoe je je doodle moet voorwerken. Dit betekend, op de juiste manier wassen en drogen. Ook moet je doodle volledig klitvrij zijn en een dag van te voren gewassen zijn. 
 
Ook is het voor het volgen van de cursus doodle trimmen verplicht om de volgende materialen in huis te hebben: 
 • Een tondeuse met scheerkop 10 
 • Opzetkammen (eventueel naar keuze) 
 • Effileer schaar chunker 
 • voetenschaartje 
 • Nagelknipper 
 • kam en borstel 
Deze materialen zijn uiteraard bij mij te koop. Ik heb een speciaal kortingspakket samengesteld voor degene die de cursus willen volgen.  
 
Wat leer je tijdens de cursus doodle trimmen?
 • Je leert hoe je een tondeuse moet hanteren en onderhouden.
 • Je leert alles over het gebruik van opzetkammen. 
 • Je leert hoe je de poten, staart en kop moet knippen door het gebruik van een effileerschaar. 
Deze cursus duurt 4 uur met uiteraard een een kleine en een grote pauze tussendoor met koffie/thee en wat lekkers en een snack voor je hond. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van deelname. 
 
De kosten van deze cursus bedraagt: € 300,00 
Wil je iemand meenemen? Dan komt hier € 100,00 bij. Je werkt dan samen op een hond. 
 
Wat zijn nu de voordelen van een workshop of cursus? 
 • Je bespaart geld uit doordat je doodle minder vaak of misschien wel niet meer naar de trimsalon hoeft. 
 • Je krijgt een betere band met je hond doordat je samen lekker bezig bent. 
 • Je hond loopt er ten alle tijden goed verzorgd bij. Niet meer wachten tot dat de trim(st)er tijd heeft! 
 
Kortom! Hele leuke, gezellige en vooral leerzame workshop en cursus waarna jij met volste vertrouwen zelf aan de slag kunt met jouw doodle!